Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

O tulpină necunoscută a SARS-CoV-2, depistată în Israel

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 16 martie 2022, ora 16:43

Ministerul israelian al Sănătății a anunțat că a detectat două cazuri de infectare cu o tulpină necunoscută a SARS-CoV-2. Aceasta, „fără gravitate aparentă”, combină subvariantele BA.1 și BA.2

Cele două cazuri de infectare au fost depistate în urma realizării testelor PCR pe aeroportul Ben Gurion, la intrarea în țară, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății din Israel, preluat de AFP și Le Figaro.

test-covid-doctorr

Persoanele contaminate au prezentat simptome ușoare de febră, durere de cap și dureri musculare și nu au necesitat îngrijiri medicale speciale”, se mai arată în comunicat.

Conform declarațiilor lui Salman Zarka, șeful strategiei anti-COVID a guvernului israelian, fenomenul variantelor combinate este bine cunoscut și, în acest stadiu, nu provoacă îngrijorare că ar putea duce la cazuri grave de îmbolnăvire. Premierul israelian Naftali Bennett a programat totuși o întâlnire cu responsabilii din Ministerul Sănătății.

Statul israelian a încetat, din februarie, să mai ceară permisul sanitar celor care intrau în țară, iar din martie, pentru prima oară de la debutul pandemiei, a redeschis frontierele pentru persoanele nevaccinate.

La ora actuală, vizitatorii străini care vor să intre în Israel au nevoie doar de rezultatele negative a două teste PCR – unul efectuat la plecare și unul la sosire. Cetățenii israelieni trebuie să facă un singur test, la sosirea în țară.

Pandemia este departe de a se fi terminat, avertizează OMS

Vot favorabil reorganizării ANMDMR

Etichete: descoperire israel tulpina necunoscuta coronavirus combinatie ba.1 si ba.2 simptome usoare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC