Newsflash
Internaționale

Interdicţie la vaccinare pentru gravidele din Brazilia

de Dr. Alina SIMACHE - mai 21 2021
Interdicţie la vaccinare pentru gravidele din Brazilia

Decesul unei femei în vârstă de 35 de ani, însărcinată în 23 de săptămâni, din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic asociat administrării vaccinului anti-COVID al AstraZeneca, a determinat autorităţile braziliene să suspende utilizarea acestui preparat la gravide.

Foto 3      Iniţial, statul Sao Paulo a decis întreruperea vaccinării anti-COVID la gravidele cu factori de risc asociaţi, iar statul Rio a extins interdicţia pentru toate femeile gravide. Decesul suspect este în curs de investigaţie, conform Folha de São Paulo. Reprezentanţii AstraZeneca au declarat pentru Reuters că femeile însărcinate și cele care alăptau au fost excluse din studiile clinice privind evaluarea profilului de siguranţă și eficacitatea vaccinului. Totuși, studiile efectuate pe animale nu au evidenţiat efecte adverse asupra sarcinii sau a dezvoltării fetale. Interdicţia pentru gravide se aplică numai vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și nu în cazul preparatelor dezvoltate de Sinovac și Pfizer, disponibile, de asemenea, în Brazilia.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/brazil-health-agency-calls-halt-astrazeneca-vaccine-pregnant-women-2021-05-11/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe