Newsflash
Internaționale

Inițiativă pentru eradicarea cancerului cervical

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - nov. 26 2021
Inițiativă pentru eradicarea cancerului cervical

OMS a marcat la 17 noiembrie Ziua de Acţiune pentru Eliminarea Cancerului Cervical.

shutterstock_705697510

În urmă cu un an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat iniţiativa globală privind eliminarea cancerului cervical, cu trei ţinte principale: vaccinarea împotriva HPV a 90% dintre fetele cu vârste sub 15 ani; extinderea accesului la servicii de screening pentru 70% dintre femei; extinderea accesului la tratament pentru 90% dintre femeile cu leziuni precanceroase și la îngrijiri paliative pentru 90% dintre femeile cu cancer invaziv.

În 2020, la nivel global, doar 13% dintre fetele cu vârste între 9 și 14 ani au fost vaccinate împotriva HPV, comparativ cu proporţia de 15% din anul prepandemic. Aproape 80 de ţări nu au introdus până acum acest vaccin în programe naţionale.

Cu ocazia acestei zile, directorul OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, alături de alte personalităţi, dar și de pacienţi supravieţuitori ai cancerului au organizat evenimente speciale pentru a crește conștientizarea privind importanţa acestei afecţiuni și pentru a mobiliza și iniţia acţiuni pentru eliminarea acestei boli.

 

 


Notă autor:

https://www.who.int/director-general/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-at-media-briefing-on-cervical-cancer---17-november-2021

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe