Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

ECDC lansează platforma online „COVID-19 Vaccine Tracker”

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 1 februarie 2021, ora 15:33

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a anunțat astăzi că a lansat o nouă platformă, dedicată monitorizării progresului vaccinării împotriva COVID-19 în Europa.

Ca urmare a autorizării și a furnizării primelor vaccinuri împotriva COVID-19 în Europa, toate țările au început campanii naționale de vaccinare, prin administrarea serului la persoanele din grupurile prioritare, se arată într-un comunicat de presă al ECDC remis redacției.

vaccin covid-19 platforma monitorizare ecdc

Astfel, pentru a monitoriza progresul eforturilor de vaccinare de pe teritoriul Europei, ECDC a stabilit un sistem de monitorizare pentru colectarea indicatorilor-cheie în ceea ce privește introducerea vaccinurilor în țările europene.

Primul set de date este acum disponibil pe website-ul ECDC, prin intermediul platformei COVID-19 Vaccine Tracker, un panou interactiv „live” care oferă cele mai recente informații raportate de țările din Europa.

Cu această ocazie, directorul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, Andrea Ammon, a declarat în același comunicat de presă:

„Este o mare bucurie faptul că am lansat Vaccine Tracker, platforma care oferă o viziune aproape live asupra progresului vaccinării în Europa. Campaniile de vaccinare nu trebuie să fie văzute ca o cursă pentru a atinge cele mai mari cifre, la viteza cea mai mare. Pe măsură ce introducerea vaccinurilor progresează, strategiile de vaccinare va trebui să fie flexibile și adaptabile. Raportul nostru actualizat asupra planurilor naționale de punere în folosință oferă context evoluțiilor politicilor și informațiilor disponibile despre Vaccine Tracker. ECDC va continua să lucreze îndeaproape cu țările pentru a proteja cele mai vulnerabile categorii de persoane și pentru a reduce povara cu care se confruntă sistemele noastre de sănătate”.

Ce rol are COVID-19 Vaccine Tracker

Scopul pe care îl are acest instrument online de monitorizare este de a oferi o viziune de ansamblu asupra eforturilor țărilor în ceea ce privește vaccinurile împotriva COVID-19. În această fază incipientă a campaniilor de vaccinare, monitorizarea numărului de doze distribuite țărilor europene și dozelor primite de indivizi oferă informații utile asupra progresului furnizării de vaccinuri și asupra evoluției campaniilor de vaccinare, se mai arată în comunicat.

Totodată  COVID-19 Vaccine Tracker pezintă estimări inițiale și indicatori în ceea ce privește administrarea vaccinului în prima doză și în a doua doză la populația țintă, în baza recomandărilor pentru vaccinare de la nivel național.

Pot să apară și discrepanțe între cifrele de la nivelul unei țări și cifrele publicate de ECDC, atrag atenția specialiștii din această instituție. Motivul? ECDC are nevoie de timp pentru a procesa informațiile primite de la țări. Statele membre UE pot uploada informații în orice moment al săptămânii, dar cerința minimă din partea ECDC este că li se cere să raporteze datele de două ori pe săptămână, în fiecare marți (pentru datele din săptămâna precedentă) și în fiecare vineri (pentru raportarea datelor din săptămâna curentă).

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: monitorizare vaccin covid ecdc vaccinarea impotriva COVID-19 platforma vaccinare vaccin anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC