Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Dozele booster, aprobate în SUA

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 22 octombrie 2021

Specialiștii FDA (Food and Drug Administration) au votat în unanimitate săptămâna trecută recomandarea pentru autorizarea de urgenţă a dozei booster pentru vaccinul Moderna.

boosterToţi cei 19 membri ai comitetului au aprobat doza booster de 50 de micrograme pentru a fi administrată la minimum șase luni de la a doua doză, însă doar pentru anumite categorii: persoane de peste 65 de ani, cei din grupul de vârstă 18-64 de ani cu risc crescut de a dezvolta
COVID-19 sau cei care sunt expuși virusului prin mediul de lucru.

Comitetul CDC (Centers for Disease and Prevention) va discuta săptămâna aceasta mai multe aspecte privind administrarea dozelor booster. De asemenea, experţii FDA au votat pentru aprobarea dozei booster pentru vaccinul Johnson & Johnson la cel puţin două luni de la prima doză.

Câţiva experţi au considerat chiar că persoanele care au făcut vaccinul Johnson & Johnson ar fi trebuit să beneficieze din start de două doze și că o doză booster este clar necesară în cazul acestora. Datele CDC arată că aproape 5% din totalul persoanelor vaccinate la nivel naţional au primit doze booster.

Citește și: Identificarea originilor SARS-CoV-2

https://edition.cnn.com/2021/10/15/health/fda-jj-booster-committee-friday/index.html

Etichete: doza booster vaccinare covid-19 vaccin moderna Johnson& Johnson

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.