Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

China raportează cea mai mare creştere a numărului de cazuri COVID în şase luni

Viața Medicală
L. Budin marţi, 8 noiembrie 2022, ora 14:57

China a raportat luni cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 din ultimele şase luni, în pofida numeroaselor lockdownuri care au perturbat economia şi viaţa cotidiană.

Totuși, reprezentanții acestei națiuni au anunţat că vor continua „neclintit” politica „zero COVID”, risipind speranţele pieţelor financiare în privinţa unei relaxări permise de Beijing - ultima mare economie care aplică protocoale sanitare radicale, informează AFP și Agerpres

vaccinare-china

Politica „zero COVID”, în vigoare de aproape trei ani, include lockdownuri repetate, testări PCR în masă şi o carantină obligatorie la sosirea din străinătate, măsuri care vor continua să fie aplicate.

Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat luni aproape 5.500 de noi cazuri de coronavirus, multe dintre ele în provincia de coastă Guangdong (sud), un important centru de producţie.

În Zhengzhou (centru), cea mai mare fabrică de iPhone din lume este în continuare închisă.

Drame legate de restricţiile anti-COVID apar cu regularitate în China.

Sinuciderea unei femei în vârstă de 55 de ani din oraşul aflat în carantină Hohhot, în Mongolia Interioară (nord), a stârnit un val de proteste la sfârşitul săptămânii trecute, fiindcă restricţiile anti-COVID au împiedicat intervenţia serviciilor de urgenţă. Aşa cum se întâmpla uneori în anumite cartiere, uşile de acces la clădirea rezidenţială au fost sigilate, pentru a împiedica orice intrare şi ieşire.

Cele două fiice ale femeii, dintre care una locuia în acelaşi apartament, au avertizat autorităţile că mama lor suferea de anxietate şi avea gânduri suicidare, cerând în zadar evacuarea ei.

Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronşiolită

Etichete: raportare china crestere cazuri covid politica zero covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC