Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Avertismentul Europol: se vând certificate falsificate pentru teste negative de COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 3 februarie 2021, ora 11:09

Organizația de combatere a criminalității la nivel european trage un semnal de alarmă cu privire la vânzarea ilicită a testelor negative pentru COVID-19, certificate care sunt, de fapt, false.

Atât timp cât restricțiile de călătorie rămân în vigoare din cauza pandemiei de COVID-19, Europol precizează într-un comunicat de presă că este foarte probabil ca infractorii să profide de oportunitatea de a produce și de a vinde certificate false ce ar atesta rezultatele negative ale testelor pentru COVID-19. 

europol falsificarea testelor negative de covid-19

Mai multe cazuri de acest gen au fost deja descoperite, în contextul în care au apărut certificate false de teste negative de COVID-19 vândute călătorilor:

  • O rețea de falsificatori care au vândut rezultate negative de teste de COVID pasagerilor, rețea care a fost descoperită pe Aeroportul Charles de Gaulle Airport din Paris.
  • În Marea Britanie, falsificatorii au fost prinși în timp ce vindeau documente false referitoare la rezultatele negative de COVID-19
  • În decembrie 2020, un falsificator a fost prins de Poliția Națională Spaniolă pentru că vindea rezultate negative de COVID-19, falsificate, pentru prețul de 40 de euro.

„Având în vedere răspândirea mijloacelor tehnologice disponibile, sub forma imprimantelor de înaltă calitate și a diferitelor software-uri, falsificatorii pot să producă documente false de înaltă calitate”, se arată în comunicatul Europol.

Statele membre ale UE sunt încurajate să împărtășească cu Europol orice fel de informație relevantă cu privire la activitățile criminale asociate cu falsificarea testelor de COVID-19.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: europol rezultate teste covid-19 teste coronavirus teste covid teste falsificate covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC