Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Austria: certificatele verzi cu vaccinul Johnson & Johnson nu mai sunt valabile

Viața Medicală
L. Budin marţi, 4 ianuarie 2022, ora 15:17

Decizia, care a intrat în vigoare de la 3 ianuarie, a fost luată de guvernul austriac pentru că vaccinul monodoză ar avea o eficacitate scăzută contra tulpinei Omicron.

Guvernul austriac a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin ar avea o eficacitat scăzută împotriva variantei Omicron, comparativ cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, astfel că a menţinut decizia de a renunţa la vaccinul Johnson&Johnson, luată în noiembrie, relatează presa locală, preluată de Agerpres.

certificat-verde3

Cele circa 260.000 de persoane imunizate în Austria cu serul Johnson&Johnson au fost notificate la acea vreme că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se vaccineze cu un ser pe bază de ARNm, de la Pfizer sau Moderna. Însă, dintre persoanele notificate, circa 75.000 nu s-au vaccinat din nou.

Și Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat la administrarea vaccinului Johnson&Johnson.

O cercetare recentă sudafricană, realizată în colaborare cu compania Johnson&Johnson, arată totuși că a doua doză din acest vaccin oferă o protecție de 85% contra Omicron.

Etichete: decizie austria certificat verde vaccin johnson&johnson pierdere valabilitate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC