Newsflash
Internaționale

A treia doză de vaccin împotriva COVID-19, autorizată în SUA

de Dorina Novac - aug. 13 2021
A treia doză de vaccin împotriva COVID-19, autorizată în SUA

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a autorizat, joi, a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, pentru persoanele care suferă de boli autoimune.

Potrivit FDA, este vorba de un mic grup de persoane format din cei care au suferit un transplant de organe sau cei diagnosticaţi cu o boală autoimună.

a treia doza

Astfel, FDA a dat undă verde autorizării în regim de urgenţă a celor două vaccinuri, Pfize și Moderna, care oficial nu au fost aprobate dar care sunt utilizate din decembrie 2020, pentru administrarea celei de-a treia doze, scrie Agerpres.

Pentru restul persoanelor aflate în afara acestui grup şi care au fost vaccinate cu schema completă, FDA a precizat că sunt protejate adecvat şi nu au nevoie în acest moment de o doză suplimentară de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit sursei citate, SUA se alătură asftel altor ţări europene şi Israelului care au anunţat că în următoarele săptămâni vor începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin persoanelor care fac parte din categoriile de risc.

Datele oficiale ale Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) arată că aproximativ 59,2 % dintre americani au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 50,2 % sunt vaccinaţi cu schema completă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe