Newsflash
ACTUALITATE Știri

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca împlineşte 95 de ani de existenţă

de Magdalena Tănăsescu - iun. 17 2024
Institutul Oncologic din Cluj-Napoca împlineşte 95 de ani de existenţă

În 2024, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” (IOCN) din Cluj-Napoca sărbătorește 95 de ani de activitate.

Fondat în anul 1929 de prof. dr. Iuliu Moldovan sub denumirea de ,,Institutul pentru Profilaxia și Tratamentul Cancerului”, institutul clujean este unul dintre primele centre medicale de profil din Europa.

„Sunt 95 de ani, cu epoci bune și foarte bune, cu momentul unei acreditări europene, cu acreditări de centre de organ, centrul de tumori mamare, centrul de tumori pulmonare și altele care vor urma, adică cu know-how întotdeauna adus la zi, care se traduce în îngrijiri mai bune ale pacienților. Acest lucru nu e doar o vorbă în vânt, deoarece aceste lucruri pot să fie și măsurate, atâta vreme cât exista și registrul instituțional care participă periodic în studii internaționale. Putem demonstra ceea ce facem de-adevăratelea...Acesta cred că e marele plus...faptul că există o instituție reper, pentru ca oncologia românească să poată parcurge ascendent o traiectorie care nu poate să facă altceva decât să îmbunătățească supraviețuirea și calitatea vieții pacienților cu cancer”, a declarat prof. dr. Patriciu Achimaş Cadariu.

IOCN este furnizor de servicii medicale preventive, curative și  paleative în domeniul oncologic, desfășurând și o amplă activitate de învățământ și cercetare. De asemenea, institutul clujean este singurul din România care a primit titlul de Centru European de Cancer din partea Organizației Europene a Institutelor de Cancer (OECI).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe