Newsflash
Știri

INSP: 204 cazuri de gripă au fost la nivel național, în săptămâna precedentă

de Florentina Ionescu - mar. 11 2022
INSP: 204 cazuri de gripă au fost la nivel național, în săptămâna precedentă

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis că în perioada 28 februarie-6 martie au fost raportate la nivel național 204 cazuri de gripă clinică.

Ieri, Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că, în săptămâna 28 februarie - 6 martie, au fost raportate la nivel naţional 204 cazuri de gripă clinică, faţă de 11 cazuri înregistrate în săptămâna similară de anul trecut, scrie AGERPRES

raceala si gripa

În aceeaşi săptămână, potrivit INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.593, cu 6,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna similară din sezonul precedent (44.732) şi cu 7,1% mai mic faţă de săptămâna anterioară (51.211).

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal. De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 115 cazuri de gripă.

Până la data de 6 martie au fost vaccinate antigripal 1.457.551 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, menţionează INSP.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe