Newsflash
Internaționale

INFOGRAFIC: țările care folosesc vaccinuri chinezești împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - aug. 5 2021
INFOGRAFIC: țările care folosesc vaccinuri chinezești împotriva COVID-19

Experții sunt de acord că vaccinurile anti COVID-19 au o contribuție valoroasă în prevenirea formelor grave de boală, spitalizării și decesului de pe urma infecției cu coronavirus

Malaysia și Thailanda au anunțat în iulie că se modifică planurile în privința vaccinării. Prima țară va trece la vaccinul produs de Pfizer și administra restul de vaccinuri produse în China ca a doua doză, scrie Statista.com

vaccinuri china harta

Cea de-a doua țară va oferi populației un mix de vaccinuri, iar cei care încă așteaptă a doua doză de Sinovac (produs de o companie biofarmaceutică chineză) vor primi AstraZeneca.

Atât Thailanda, cât și Indonezia au spus că vor oferi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID acelor persoane care au primit deja vaccinul Sinovac. Ambele vor folosi un vaccin diferit, altul decât Sinovac, pentru acest program, potrivit sursei citate.

Vaccinul Sinovac a fost folosit la scară largă în Asia, iar unele țări prcum Cambodgia și Filipine rămân dedicate acestuia, în ciuda anumitor proteste. Totodată, potrivit sursei citate, Sinovac și alt vaccin chinezesc, Sinopharm, sunt folosite în America de Sud, Mexic și în Orientul Mijlociu. De asemenea, mai multe țări din Africa au autorizat unul sau mai multe vaccinuri produse în China, potrivit informațiilor de pe Our World in Data.

Infographic: Where Chinese Vaccines Are Used | Statista Sursa infograficului: Statista

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe