Newsflash
Știri

Iași: o femeie infectată simultan cu virusul gripei și cu SARS-CoV-2 a decedat

de L. Budin - ian. 10 2023
Iași: o femeie infectată simultan cu virusul gripei și cu SARS-CoV-2 a decedat

Dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, a spus că doi pacienți din județ au fost diagnosticați cu flurona.

O femeie în vârstă de 74 de ani diagnosticată cu flurona -  termen folosit de specialişti pentru a descrie infecţia simultană cu virusul gripei şi cu coronavirus -  a decedat, a anunţat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi.

femeie-ati-perfuzie

Potrivit dr. Florin Roşu, citat de Agerpres, a mai fost înregistrat un caz similar – un bărbat în vârstă de 69 de ani. Ambii pacienți diagnosticați cu flurona aveau cu domiciliul în judeţ și nu erau vaccinați.

Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febră, cefalee şi afectare pulmonară fiind internaţi şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru, unde, dintr-o singură probă, se poate diagnostica virusul gripal, SARS- CoV-2 şi virusul respirator sinciţial. A fost confirmat diagnosticul de flurona în cazul ambilor bolnavi. Ei au necesitat, încă de la internare, îngrijire în secţia de Terapie Intensivă”, a declarat dr. Florin Roşu.

În urma tratamentului administrat de echipa multidisciplinară a spitalului, bărbatul a fost externat, evoluţia sa urmând a fi supravegheată de medicul de familie.

Din nefericire, în ciuda eforturilor cadrelor medicale şi a terapiei administrate, nu aceeaşi a fost evoluţia şi în cazul pacientei, la care dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave de care suferea şi să conducă la decesul acesteia”, a spus managerul spitalului.

Subvarianta XBB.1.5 ar putea fi dominantă în Europa în câteva săptămâni

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe