Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Subvarianta XBB.1.5 ar putea fi dominantă în Europa în câteva săptămâni

Viața Medicală
L. Budin luni, 9 ianuarie 2023, ora 10:26

Subvarianta Omicron XBB.1.5 s-ar putea răspândi pe scară largă în Europa - şi în Germania - în următoarele săptămâni, afirmă un expert german.

Severitatea noii tulpini ar putea însă să nu fie diferită, în mod semnificativ, de cea a altor variante aflate în circulaţie, consideră specialiștii. 

teste-covid-xbb

Se poate prognoza cu oarecare certitudine că această variantă va deveni variata dominantă şi în ţara noastră”, a afirmat epidemiologul german Hajo Zeeb, din cadrul Institutului Leibniz pentru Cercetare în domeniul prevenţiei şi epidemiologie din Bremen, citat dpa și Agerpres.

La ora actuală, numărul cazurilor de infectare cu XBB.1.5 în Germania este foarte scăzut.

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, tulpina XBB.1.5 este responsabilă pentru jumătate din numărul total de noi infectări de pe teritoriul țării.

Subvarianta XBB.1.5, descoperită în octombrie, s-a răspândit rapid în nord-estul Statelor Unite şi a dominat infectările de la jumătatea lui decembrie, a spus Richard Neher, directorul Grupului de cercetare pentru evoluţia virusurilor şi bacteriilor din cadrul Universităţii din Basel.

Informaţiile privind severitatea formelor produse în urma infectării cu această variantă sunt încă insuficiente, a adăugat Neher.

Numărul cazurilor şi spitalizărilor a crescut pe teritoriul SUA, însă nu doar în regiunile unde XBB.1.5 este dominantă, a spus Neher. 

XBB.1.5, subvarianta Omicron care se răspândește rapid în SUA

Etichete: predictii expert german subvarianta omicron xbb.1.5 dominanta in europa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC