Newsflash
Știri

Un pacient al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, diagnosticat cu malarie

de L. Budin - aug. 22 2022
Un pacient al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, diagnosticat cu malarie

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost adus la Spitalul Cinic de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi și a fost diagnosticat cu malarie. El revenise dintr-o călătorie în Camerun.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, a declarat că bărbatul prezenta inițial simptome asemănătoare unei viroze respiratorii, și s-a adresat medicului de familie, care i-a prescris tratament simptomatic, informează Agerpres.

test-sange

Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătăţit, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Paşcani, unde de asemenea a fost supus unei scheme de tratament urmată în regim de spitalizare. A ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase cu cefalee și febră.

Prezenta cefalee intensă, febră 38,8 grade Celsius şi mialgii. Ne-a comunicat că a avut şi peste 40 de grade Celsius când au apărut primele simptome. I-a povestit medicului de gardă că a revenit de curând dintr-o zonă endemică, aşa că i s-au prelevat de urgenţă analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie. Rezultatul a fost pozitiv. Pacientul se află sub tratament, este stabil hemodinamic, i se administrează perfuzii de reechilibrare hidro-electrolitică şi este monitorizat de echipa medicală. Putem spune că a venit la timp la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sf. Parascheva, deoarece complicaţiile malariei sunt grave”, a spus dr Florin Roşu.

În urban există un medic la 171 de locuitori, iar în rural, unul la 1.594 de locuitori

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe