Newsflash
Hi-tech & Gadgets

O aplicație de smartphone previne răspândirea coronavirusului – În ce țară este folosită

de Florentina Ionescu - mar. 24 2020
O aplicație de smartphone previne răspândirea coronavirusului – În ce țară este folosită

Ministerul Sănătății din Israel a lansat recent o aplicație pentru telefoanele inteligente care previne răspândirea coronavirusului.

Numită Hamagen, această aplicație permite identificarea contacților între pacienții diagnosticați și persoanele care au intrat în contact cu ei în cele 14 zile de dinaintea diagnosticării pacienților cu COVID-19.

aplicatie mobil coronavirus israel

Potrivit www.gov.il, aplicația este o unealtă nouă care este creată pentru a permite oamenilor să identifice rapid și cu precizie dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. În acest mod, autoritățile din Israel speră să poată stopa răspândirea coronavirusului și să îi protejeze pe cei apropiați. Aplicația permite utilizatorului să primească alerte (locația și ora) în legătură cu expunerea lui la un pacient diagnosticat.

Aplicația reține informații despre locurile prin care a circulat persoana, pe baza telefonului mobil și are în vedere compararea datelor din aplicație cu informațiile primite de la Ministerul Sănătății în legătură cu situația epidemiologică din Israel.

Ministerul Sănătății a anunțat duminică lansarea acestei noi aplicații, pentru a preveni răspândirea virusului. Numită Hamagen (sau Scutul), aplicația scoate la iveală dacă utilizatorul a fost, în decursul ultimelor 14 zile, în proximitatea oricărei persoane care a fost diagnosticată cu virusul, scrie timesofisrael.com.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe