Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Franța: aplicație care alertează dacă în proximitate se află cineva cu COVID-19

de Florentina Ionescu - mai 27 2020
Franța: aplicație care alertează dacă în proximitate se află cineva cu COVID-19

Autoritățile din Franța și-au dat acceptul în ceea ce privește folosirea unei aplicații care monitorizează dacă utilizatorul a avut în proximitate o persoană infectată cu noul coronavirus.

Specialiștii au dat undă verde recent pentru o aplicație de smartphone susținută de guvern, care va alerta utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană infectată. 

aplicatie mobil franta stopcovid

Folosirea aplicației de mobil, numită StopCovid, va fi voluntară și va ține un jurnal al utilizatorilor care au avut în proximitatea imediată alți utilizatori, pe o perioadă de două săptămâni. Dacă oricare dintre acei utilizatori ajunge să fie infectat cu SARS-CoV-2, aceștia informează platforma, care îi alertează pe ceilalți utilizatori.

Pe de altă parte, sunt persoane care susțin dreptul la intimitate și se tem că aplicația marchează primul pas către o societate sub supraveghere online constantă. Autoritățile franceze din domeniu au spus recent că aplicația a întrunit cerințele legale pentru protejarea vieții private, cu ample metode de protecție pentru a preveni abuzul.

Experții din domeniu au făcut numeroase recomandări, pentru a face aplicația și mai sigură, inclusiv recomandări referitoare la calitatea informațiilor oferite de utilizatori, permițându-le să obiecteze față de informațiile împărtășite.

Aplicația nu se va baza doar pe localizarea geografică, în schimb va folosi tehnologia bluetooth care permite telefoanelor mobile să comunice unele cu celelalte pe distanțe scurte.

Parlamentul francez trebuie să voteze referitor la această aplicație de mobil și va dezbate problema în curând. Dacă se va vota pentru, StopCovid va fi disponibilă în magazinele de aplicații în scurt timp, scrie techxplore.com.


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe