Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Detectarea infecţiilor respiratorii cu ajutorul biosenzorilor

de Dr. Diana Andronache - oct. 15 2021
Detectarea infecţiilor respiratorii cu ajutorul biosenzorilor

O brăţară simplă, ce conţine senzori biometrici de monitorizare, poate detecta precoce o infecţie virală, precum cea din gripă și răceală, înainte ca simptomele să se manifeste clinic.

De asemenea, poate aprecia severitatea bolii atunci când devine simptomatică. Studiul, publicat în JAMA Network Open, arată că biosenzorii au detectat prezenţa sau absenţa virusului gripal H1N1 cu o precizie de 79% în decurs de 12 ore de la inocularea participanţilor, sensibilitatea crescând la 92% în 24 de ore de la inoculare.

Prezenţa sau absenţa infecţiei cu rinovirus a fost identificată cu o precizie de 88%. La 12 ore după inoculare, prin intermediul biosenzorilor, precizia predictivă a diferenţierii evoluţiei bolii către o formă moderată sau asimptomatică a fost de 83% în cazul inoculării cu virusul H1N1 și de 92% în cazul inoculării cu rinovirus.

Citește și: Stimulator cardiac wireless


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/960515

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe