Newsflash
Știri

HARTA Spitalele au intrat în lupta împotriva COVID-19 cu un deficit de 40.000 de angajaţi

de Dorina Novac - mar. 24 2020
HARTA Spitalele au intrat în lupta împotriva COVID-19 cu un deficit de 40.000 de angajaţi

Deficitul de personal în spitale este de 17,46%, arată datele publicate, astăzi, de Solidaritatea Sanitară. Află care sunt cele mai afectate zone.

Astfel, potrivit sursei citate, spitalele publice din România au intrat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus cu aproape 40.000 de angajați, mai puțin decât numărul prevăzut de normative.

angajati in spitale

Cele mai afectate zone sunt exact cele în care ponderea remigrării românilor din țările occidentale este cea mai mare, acestea urmând să fie, conform estimărilor, cele mai afectate de pandemie). Cele mai mari deficite de personal medical se regăsesc în Mehedinţi, Giurgiu, Galaţi şi Olt, iar cel mai bine stau spitalele din Bistriţa şi Harghita.

Aceste informații oferă, conform reprezentanților „Solidaritatea Sanitară” atât o perspectivă de ansamblu asupra resurselor umane de care dispune sistemul sanitar cât și datele privind situațiile existente la nivel local, mergând până la nivelul spitalelor.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe