Newsflash
Știri

Harghita: Zeci de jandarmi au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină

de Florentina Ionescu - mar. 15 2022
Harghita: Zeci de jandarmi au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină

Peste 40 de jandarmi au donat sânge în ultimele zile pentru completarea rezervei Centrului de Transfuzie Sanguină din Miercurea Ciuc.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita s-a alăturat campaniei derulate la nivelul Jandarmeriei Române, scrie AGERPRES. Astfel, zeci de jandarmi au fost să doneze sânge „pentru a completa rezerva de sânge a Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, cu aproximativ 16 litri de sânge”. 

donare-sange-ziua-mondiala-a-donatorului-de-sange

„Poate nu e mult, dar împreună cu toţi cei care aleg să facă acest mic gest pentru viaţă îi vor ajuta pe cei aflaţi în suferinţă. La nivelul inspectoratului există un număr mare de donatori onorifici, rezultaţi şi în urma campaniilor derulate de către noi, de-a lungul timpului”, potrivit Biroului de Presă al IJJ Harghita.

Acţiunile de acest gen se desfăşoară „în scopul conştientizării faptului că sângele este un produs obţinut prin donare benevolă, iar prin bunăvoinţa fiecăruia dintre noi putem contribui la salvarea persoanelor aflate la nevoie”.

Printre cei care au donat sânge în aceste zile se numără şi inspectorul şef al IJJ Harghita, col. Dan Iamandi. Reprezentanţii IJJ Harghita au precizat că vor continua astfel de activităţi, în sprijinul celor cu diferite probleme de sănătate, pentru a le oferi o şansă la viaţă: 

„Nevoia de sânge este una permanentă! Stă în mâinile noastre să ajutăm oamenii în suferinţă. Donează sânge, iar cineva îţi va mulţumi căci, prin gestul tău, cu siguranţă vei putea salva trei vieţi!”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe