Newsflash
Știri

Galați: CJ achiziționează primul microbuz pentru persoanele cu dizabilități

de L. Budin - iun. 6 2023
Galați: CJ achiziționează primul microbuz pentru persoanele cu dizabilități

Valoarea investiţiei este 409.598 de lei, 90% din sumă fiind asigurată de CJ Galaţi şi 10% de către Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club”.

Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” a achiziţionat, în cadrul unui proiect finanţat de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, un microbuz special echipat pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Potrivit Biroului de presă al instituţiei, citat de Agerpres, autovehiculul este prevăzut cu lift electrohidraulic pentru accesul cu scaunul rulant, sisteme de fixare a acestuia şi scară suplimentară acţionată electric pentru accesul pasagerilor.

Este primul microbuz de acest fel din judeţ, destinat transportului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Mă bucur foarte mult că am reuşit într-un final să aducem la Galaţi un astfel de mijloc de transport, de care persoanele cu handicap locomotor aveau mare nevoie. Rămânem alături de ei, mai ales că la mijlocul acestei luni va avea loc un amplu concurs sportiv naţional destinat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, pentru care am alocat deja fondurile necesare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Costel Fotea

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe