Newsflash
Internaționale

Franța: demnitarii cer retragerea permisului celor care urcă drogați la volan

de L. Budin - feb. 20 2023
Franța: demnitarii cer retragerea permisului celor care urcă drogați la volan

La ora actuală, în Franța, permisele sunt suspendate până la trei ani doar în cazul recidiviştilor sau prin ordin judecătoresc.

Ministrul de interne francez, Gerald Darmanin, a declarat că are în vedere suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

accident-auto

Vreau să suspend permisul persoanelor care conduc sub influenţa drogurilor/alcoolului, pentru că sunt potenţiale pericole”, a scris pe Twitter ministrul de interne, fiind citat de dpa, EFE şi Agerpres.

Aceste propuneri vin în contextul unui accident produs în 10 decembrie anul trecut, în care a fost implicat comediantul Pierre Palmade. El e acuzat de omor prin imprudenţă şi vătămare involuntară pentru că a provocat o coliziune rutieră după ce consumase cocaină şi droguri de sinteză.

Vehiculul pe care îl conducea a derapat pe banda din sens opus şi s-a ciocnit frontal cu o altă maşină. Şoferul acesteia este încă în comă, fiul său de şase ani a fost grav rănit, iar soţia sa, însărcinată în şase luni, a fost grav rănită şi şi-a pierdut copilul nenăscut.

Acest accident a provocat o dezbatere la nivel naţional pe tema şofatului sub influenţa drogurilor.

Actorul, în vârstă de 54 de ani, care este considerat responsabil pentru coliziune, a primit ordin să poarte o etichetă electronică şi este internat într-o unitate spitalicească care tratează dependenţi, în timp ce se desfăşoară investigaţiile. El a recunoscut în mai multe rânduri dependenţa sa îndelungată de cocaină şi problemele pe care aceasta i le-a cauzat.

Intervievat de ziarul duminical Le Journal du Dimanche, ministrul Darmanin a declarat:

Scopul meu este să protejez următoarea femeie însărcinată şi următorul băieţel de şase ani de toate accidentele”.

El a precizat că, anual, 600 de persoane mor pe drumurile franceze în accidente legate de consumul de droguri.

Jandarmii din Galați iau lecții de prim ajutor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe