Newsflash
Știri

Fostul spital TBC din Arad, transformat în centru de îngrijiri paliative

de Dorina Novac - dec. 20 2022
Fostul spital TBC din Arad, transformat în centru de îngrijiri paliative

Guvernul a aprobat, în ședința de luni, 19 decembrie, reabilitarea, modernizarea și dotarea secției TBC a fostului spital județean Arad, și transformarea acesteia într-un centru de îngrijiri paliative.

În România, peste 172.000 persoane au nevoie anual de îngrijiri paliative, dintre care peste 60.000 sunt bolnavi oncologici.

Spital Arad

La nivel național, gradul de acoperire cu servicii specializate este de sub 7% din necesar – acesta este motivul pentru care Ministerul Dezvoltării a propus adoptarea acestui act normativ, a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Citește și: Paliația, către un apus strălucitor

„Astfel, prin investiția propusă, se dorește extinderea serviciilor medicale prin creșterea nivelului calitativ al condițiilor de îngrijiri paliative și îmbunătățirea dotărilor de care vor dispune atât pacienții, aparținătorii acestora, dar și personalul medical”, se arată într-un comunicat.

Prin proiect, se propune reabilitarea și modernizarea clădirii principale, împreună cu magaziile, capela și anexele, precum și dotarea acestora în vederea bunei desfășurări a activității și a respectării standardelor de calitate și a normelor în vigoare.

„Astfel, imobilul, înscris în Lista Monumentelor Istorice, va avea o suprafață totală construită de 1.199 mp, pe un regim de înălțime de D+P+2E (demisol + parter + 2 etaje), iar principalele lucrări vor consta în renovarea fațadelor, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea ușilor și ferestrelor, recompartimentarea spațiilor existente, izolarea termică, modernizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare”, se mai arată în comunicat.

Valoarea totală a investiției este de 58.415.000 lei, iar durata de proiectare și execuție a obiectivului este estimată la 15 luni.

Proprietarul clădirii și beneficiarul investiției este Arhiepiscopia Aradului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe