Newsflash
Diverse

Fonduri strânse la o licitație caritabilă organizată de Fundația Inovații Sociale Regina Maria

de Florentina Ionescu - sept. 22 2020
Fonduri strânse la o licitație caritabilă organizată de Fundația Inovații Sociale Regina Maria

„Licitația Caritabilă Din Inimă pentru un ALT Viitor” a strâns fonduri pentru șase luni de activitate în beneficiul pacienților sociali și al copiilor din familii defavorizate.

Astfel, 470 de pacienți din policlincile sociale ale Fundației Inovații Sociale Regina Maria și 70 de copii din cele două centre educaționale sunt beneficiarii direcți ai fondurilor strânse în cadrul celui mai mare eveniment caritabil organizat de această fundație, potrivit unui comunicat remis redacției.

licitatie caritabila (1)

Obiecte și experiențe donate de personalități din diferite domenii

Ajunsă la a opta ediție și având loc în contextul special al pandemiei de COVID-19, licitația a fost lansată în mediul online începând cu 1 septembrie pe platforma Casei de Licitații Historic.

Cei interesați să susțină cauza Fundației au fost invitați să liciteze pe această platformă pentru cele peste 60 de loturi de obiecte și experiențe donate de vedete din lumea sportului, muzicii și business.

Licitația s-a încheiat printr-un eveniment de adjudecare ce a avut loc la 18 septembrie în aer liber pe esplanada Stejarii Country Club, la care au participat 50 de personalități de top din lumea de business și care a reușit în doar două ore să asigure pe mai departe asistența medicală bolnavilor sărmani și accesul la educație copiilor vulnerabili de care se îngrijește fundația.

„Evenimentul a fost un succes și vreau să mulțumesc tuturor participanților și companiilor care ni s-au alăturat. Am vrut ca a opta ediție a Galei noastre să nu fie doar online, pe zoom, am păstrat toate măsurile de siguranță sanitară și cred că oamenii au înțeles că atunci când cauza este nobilă, putem să ne strângem cu toții și să facem împreună o faptă bună”, dr. Wargha Enayati, președintele Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Evenimentul a ținut cu sufletul la gură publicul prezent la licitație, obiectele licitându-se într-o atmosferă dinamică, menținând în suflet în permanență importanța cauzei sociale.

licitatie caritabila (2)

Ce sume au fost licitate

Astfel, dintre vedetele serii de licitație, cea mai scumpă a fost racheta de lemn a lui Ilie Năstase, adjudecată cu 2.750 de euro de șeful uneia dintre cele mai mari firme de construcții din România, compania care ridică Enayati Medical City. Spada Ana-Mariei Brânză a fost achiziționată în urma licitației cu suma de 1.600 de euro, având preț de pornire 1.000 de euro.

Tricoul lui Adrian Mutu a fost adjudecat cu 600 de euro și va fi oferit de compania care l-a achiziționat unui tânăr aspirant să devină fotbalist, iar chitara semnată de Smiley a fost adjudecată cu suma de 2.000 euro, având preț de pornire de doar 400 euro.

licitatie caritabila (3)

Ceasul unicat semnat Augustin Matei, care are în componența sa o bucațică de lemn din casa lui Constantin Brâncuși, a fost licitat și achiziționat cu 1.800 de euro, au anunțat organizatorii.

Pe rând, mănușile lui Bogdan Stelea, mingea semnată de tricolorii generației de aur, pachete de vacanță, bijuterii, ceasuri unicat, costume și obiecte de artă au fost adjudecate, în urma întregii acțiuni caritabile strângându-se suma care va acoperi tratamentele medicale a 470 de pacienți și îngrijirea a 70 de copii din centrele educaționale pentru șase luni.

„Perioada de pandemie ne-a provocat să ne reconfigurăm toate evenimentele, campaniile sau alte proiecte de strângere de fonduri, însă cu toate acestea am decis că pentru noi este esențial să facem tot ce este omenește posibil pentru a NU ne opri serviciile către beneficiari. Întregul mediu de business a fost afectat dramatic, de asemenea, și ca urmare, mulți dintre partenerii noștri nu au mai putut să ne susțină așa cum o făceau în trecut. Le suntem extrem de recunoscători pentru responsabilitatea, solidaritatea, bunătatea și generozitatea tuturor celor care s-au implicat în această licitație”, a declarat Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Servicii medicale pentru persoanele fără venituri și fără asigurări medicale

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și care îngrijește, alături de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaționale ale fundației (Clinceni și Băneasa).

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este inițiativa filantropică a familiei Dr. Wargha și Mitra Enayati și face parte din ENAYATI Group. Fundația Inovații Sociale Regina Maria nu face parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe