Newsflash
Știri

Fabrica de seringi Sanevit Arad, în faliment, este scoasă la licitație

de L. Budin - apr. 4 2024
Fabrica de seringi Sanevit Arad, în faliment, este scoasă la licitație

Prima fabrică de seringi de unică folosinţă din România, Sanevit Arad, care nu mai produce nimic de un deceniu şi se află în faliment, este scoasă la licitaţie publică, preţul de pornire fiind de 1.685.000 de euro.

Potrivit unor anunţuri publicate pe site-urile de specialitate, fabrica are un teren în suprafaţă de 30.245 de metri pătraţi, situat pe o arteră principală din cartierul Grădişte, din oraşul Arad, şi câteva clădiri construite. Are o hală de producţie de peste 14.000 de metri pătraţi, informează Agerpres.

Licitația va avea loc în 10 aprilie, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar (str. D. Bolintineanu nr. 5 et.1 ap. 3). Cei care doresc să participe se vor prezenta la sediul lichidatorului judiciar până în 9 aprilie, ora 14.00, şi vor depune documentele necesare înscrierii şi dovada achitării garanţiei de participare, care este de 10% din preţul de pornire, fără TVA. În caz de neadjudecare, licitația va fi reluată în 17 şi 24 aprilie.

Tribunalul Arad a admis încă din 2021 începerea procedurii falimentului şi dizolvarea fabricii „Sanevit 2003” Arad.

Fabrica arădeană de seringi era unică la mijlocul anilor 90 şi avea o capacitate anuală de producție de 160 - 200 milioane de seringi şi 520 milioane de ace medicale. Totuși, nu a lucrat niciodată la mai mult de 30% din capacitate. Din 2013, Sanevit nu a mai produs nimic şi a rămas cu datorii de circa 8,4 milioane de lei.

Ministerul Economiei, care deține fabrica Sanevit, a avut mai multe tentative de-a o privatiza, însă nu au existat investitori interesați. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe