Newsflash
Știri

Explozie la spital: dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă

de L. Budin - feb. 27 2024
Explozie la spital: dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă

Anchetatorii au deschis un dosar penal în urma exploziei care s-a produs, luni, 26 februarie, într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în urma exploziei care s-a produs, luni, într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

Potrivit Poliţiei Prahova, cercetările sub efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Muncitorul unei firme care făcea lucrări de mentenanţă ar fi folosit flexul în salonul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. În încăpere se afla o pacientă conectată la oxigen. În timpul lucrărilor s-a produs o explozie, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

În urma deflagraţiei, o femeie de 82 de ani a suferit arsuri pe corp şi arsuri de căi aeriene.

Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Pacienta este intubată şi este internată la Terapie Intensivă, la Secţia de Chirurgie Plastică a SJU Ploieşti.

Starea acesteia este gravă, nu doar din cauza arsurilor, ci şi a problemelor medicale preexistente, a precizat pentru Agerpres directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe