Newsflash
ACTUALITATE Știri

Exerciții de empatie și compasiune, pentru studenții la Medicină

de Florentina Ionescu - nov. 8 2023
Exerciții de empatie și compasiune, pentru studenții la Medicină

În această perioadă au loc înscrieri la un workshop de la Centrul de Inovație și e-Health, intitulat „În spatele cuvintelor - exerciții de empatie și compasiune”.

Echipa de Integrări Umaniste în Medicină, medical/health humanities, din cadrul Centrului de Inovație și e-Health (CieH) al UMF „Carol Davila”, în parteneriat cu Universitatea din București, lansează o invitație pentru tinerii colegi la workshopul „În Spatele Cuvintelor - Exerciții de Empatie și Compasiune”. 

În lumea medicală, comunicarea non-verbală joacă un rol esențial. Acest workshop vizează îmbunătățirea abilităților de comunicare non-verbală ale studenților la medicină, sporind empatia și compasiunea lor printr-un limbaj corporal conștient și expresiv. Utilizând tehnici din teatrul-forum, teatrul oprimaților și psihodrama moreniană, studenții vor învăța cum să transmită încredere, compasiune și empatie fără a folosi cuvinte, se arată pe o rețea socială

Ce vor afla și ce vor dobândi tinerii? 

  • Introducere în importanța empatiei și compasiunii în practica medicală. 
  • Familiarizarea cu principiile teatrului-forum, teatrul oprimaților și psihodrama moreniană. 
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare non-verbală. 
  • Experimentarea și explorarea expresiei corporale pentru transmiterea empatiei și compasiunii. 

Cum se va desfășura workshopul?

Workshopul se desfășoară într-un cadru interactiv și experiențial. Participanții vor fi conduși prin diverse exerciții și jocuri dramatice care pun accent pe comunicarea non-verbală, expresia corporală și conștientizarea propriului limbaj al corpului. Vor fi simulate situații medicale, unde studenții vor fi nevoiți să reacționeze folosind exclusiv limbajul corporal. 

Prin ce metode? 

  • Jocuri dramatice și exerciții de încălzire pentru a destinde atmosfera și a pregăti participanții. 
  • Simulări de situații medicale folosind tehnici din teatrul-forum. 
  • Exerciții de psihodrama moreniană pentru explorarea emoțiilor personale și înțelegerea pacientului. 
  • Reflecții de grup și discuții pentru integrarea experiențelor și învățăturilor. 

Cine va susține acest workshop? Dr. Ioan Mirea, medic rezident în Psihiatrie la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din București. Acesta este doctorand în Filosofie Analitică în cadrul Școlii Doctorale de Filosofie, Universitatea din București. 

Dr. Ioan Mirea face parte din grupul Medical Humanities (Integrări Umaniste în Medicină) din România și a implementat o serie de ateliere și evenimente dedicate studenților la medicină. Principalele sale preocupări sunt filosofia medicinei și a psihiatriei, cât și utilizarea teatrului și artelor dramatice în educația medicală. Totodată, el a participat în numeroase proiecte interdisciplinare cu profil cultural-artistic, la intersecția dintre medicină, artele spectacolului și filosofie. 

Când are loc atelieru? Joi, 16 noiembrie 2023, de la ora 18:00 la 21:00, în Sala Conferințe de la Centrul de inovație și e-Health, Strada Pitar Moș nr. 20, parter, din București.

Linkul înscriere este acesta: https://forms.gle/z4k8rDWS1tKj6wSd9.

Numărul participanților este limitat la 20 de locuri, iar cei care se vor înscrie până la epuizarea locurilor vor fi cei acceptați. 

Acest workshop este organizat prin proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0709. 


Notă autor:

Fotografie simbol de la MART PRODUCTION: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sta-jos-sta-a-ezat-tehnologie-transporta-7089401/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe