Newsflash
ACTUALITATE Știri

După Crevedia, România a solicitat asistență din partea UE pentru a trata victimele cu arsuri grave

de Florentina Ionescu - aug. 29 2023
După Crevedia, România a solicitat asistență din partea UE pentru a trata victimele cu arsuri grave

Victime cu arsuri sosesc în spitalele europene pentru tratament de urgență, în urma exploziilor de la Crevedia.

În urma exploziilor letale care au avut loc sâmbătă la o stație de gaz petrolier lichefiat (GPL) din Crevedia, lângă București, România a solicitat asistență din partea Uniunii Europene (UE) pentru tratarea victimelor cu arsuri grave. 

În total, nouă țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Norvegia și Suedia) s-au oferit să primească pacienți prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UEEN. În Belgia, Italia, Austria, Germania și Norvegia au sosit deja pacienți, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

„Exploziile cu urmări tragice din România au făcut ca zeci de persoane, inclusiv membri ai personalului de primă intervenție, să necesite asistență medicală de urgență. În aceste momente, gândurile mele se îndreaptă către victime și către familiile și colegii acestora. Țările din Europa au reacționat imediat cu oferte de a trata victimele în spitalele lor. Un număr de 12 pacienți transferați prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE beneficiază deja de asistență medicală de urgență în Belgia, Italia, Austria, Germania și Norvegia. Le mulțumesc tuturor țărilor pentru că și-au manifestat solidaritatea cu România în aceste momente grele, când este atât de necesară. Scopul nostru acum este să salvăm vieți”, a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič. 

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE este în contact permanent cu România și cu autoritățile țărilor europene pentru a mobiliza orice asistență suplimentară necesară. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe