Newsflash
Știri

DSP Sibiu: Odată cu începerea şcolii este posibil ca numărul de cazuri COVID să crească

de Dorina Novac - sept. 2 2021
DSP Sibiu: Odată cu începerea şcolii este posibil ca numărul de cazuri COVID să crească

Directorul adjunct al DSP Sibiu, colonelul Marius Chelu, a precizat că numărul de cazuri de COVID-19 din judeţ este posibil să crească vertiginos, odată cu începerea şcolii.

DSP Sibiu

„Vom avea nevoie de sprijinul tuturor pentru a convinge părinţii de importanţa vaccinării copiilor în grupele de vârstă 12-18 ani. Odată cu începerea şcolii, există posibilitatea ca numărul de cazuri să crească vertiginos şi vom asista la consecinţe cel puţin la fel de grave ca cele de anul trecut”, a declarat colonelul Marius Chelu, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, luni s-a închis temporar unul din cele 11 centre de vaccinare, care funcţiona în Zona Industrială Vest din municipiul Sibiu.

În judeţul Sibiu, au fost imunizate, în total, 134.268 persoane cu prima doză de vaccin, iar dintre acestea 120.140 persoane au făcut şi cea de-a doua doză de vaccin.

„În perioada 31.12.2020 - 31.08.2021 au fost raportate 73 cazuri de reacţie adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 53 pentru vaccinul produs de Pfizer, 6 pentru vaccinul produs de AstraZeneca,13 pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson şi 1 pentru vaccinul produs de Moderna”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Sibiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe