Newsflash
Cultură

Două spectacole în premieră, în septembrie, pe Scena Digitală a Teatrului „Radu Stanca” Sibiu

de Florentina Ionescu - aug. 31 2022
Două spectacole în premieră, în septembrie, pe Scena Digitală a Teatrului „Radu Stanca” Sibiu

Premierele lunii septembrie pe Scena Digitală a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu sunt „Hedda Gabler” şi „Domnul Ibrahim şi florile din Coran”.

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaţilor săi, în luna septembrie, două spectacole prezentate în premieră în spaţiul digital. „Hedda Gabler”, de Henrik Ibsen, în regia lui Botond Nagy, o producţie a TNRS, este spectacolul românesc oferit de Naţionalul sibian abonaţilor săi în această lună. 

scena digitala teatru
Sursa foto: https://www.facebook.com/profile.php?id=100075732325356

 

Spectacolul internaţional care poate fi vizionat pe Scena Digitală începând din 1 septembrie este una dintre cele mai apreciate creaţii străine prezente în ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu: „Domnul Ibrahim şi florile din Coran”, o producţie Eric-Emmanuel Schmitt & Theâtre Rive Gauche, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES.

„Luna septembrie este specială pentru noi şi pentru publicul nostru deoarece aduce o ofertă deosebită atât pe scenele de teatru din Sibiu, unde vom prezenta patru premiere, cât şi în mediul online, pe Scena Digitală. Este o bucurie pentru noi să oferim publicului de pretutindeni posibilitatea să urmărească în mediul digital producţia TNRS «Hedda Gabler». De asemenea, cei care nu au putut să îl vadă pe Eric-Emmanuel Schmitt la Sibiu, în cadrul ediţiei din acest an a FITS, au şansa extraordinară să poată urmări online spectacolul prezentat de acest mare scriitor şi actor la Sibiu”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS şi preşedintele FITS.

Abonamentul lunii septembrie include spectacolele: „Hedda Gable”, „Domnul Ibrahim şi florile din Coran”, „Trei surori”, „Visul unei nopţi de vară”, „Uncanny Valley”, „Necunoscută cunoscută”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/ „Grădina Paradisului” şi „Cerere în căsătorie”.

Ce puteți vedea dacă aveți abonament pe 3 luni

În baza abonamentul trimestrial, pot fi vizionate spectacolele: „Conferinţa iraniană”, ”Călătoriile lui Gulliver”, „Yellow”, „Trei surori”, „Maestrul dansului”, „Ceea ce ziua datorează nopţii”, „Tattoo”, „Visul unei nopţi de vară”, „Cerere în căsătorie”, „Uncanny Valley”, „Necunoscută cunoscută”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/ „Grădina Paradisului”, „Hedda Gabler” şi „Domnul Ibrahim şi florile din Coran”.

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete şi abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Informaţii suplimentare despre spectacole:

Hedda Gabler 

„Hedda Gabler ne ia de mână şi ne trezeşte la realitate. Ne face cunoştinţă cu universul care ne înconjoară, dar pe care îl negăm, fiindcă este nu doar urât, ci şi dureros. Temele sunt aceleaşi de milenii: complexitatea şi fragilitatea relaţiilor interumane, blândeţea şi vulnerabilitatea oamenilor, violenţa care se ascunde în vieţile noastre de zi cu zi, erosul şi manipularea. Pornind de la aceste subiecte, regăsim în scenă un spaţiu atemporal, unde ne putem întâlni şi confrunta propriii demoni.

Nu există soluţii realiste. Spectacolul este o instalaţie technopoetică. Un grup de creatori tineri. Energii proaspete.”, se arată în comunicat.

Domnul Ibrahim şi florile din Coran

În Parisul anilor '60, Momo, un băiat evreu de 12 ani, se împrieteneşte cu bătrânul arab de la băcănia de pe Rue Bleue, în încercarea de a fugi de o familie neiubitoare. Dar aparenţele sunt înşelătoare: dl. Ibrahim nu e arab, Rue Bleue nu e albastră, iar viaţa obişnuită de zi cu zi nu e aşa obişnuită pe cât pare

Aceasta este povestea înduioşătoare şi ilară a unui băieţel onest şi a băcanului arab de pe strada să. Cum poţi fugi de singurătate şi de blestemul ghinionului ? Cum poţi învăţa să zâmbeşti ? Acesta e o poveste care a cutreierat lumea în lung şi în lat, fiind publicată în 50 de ţări, pusă în scenă în tot atâtea limbi, studiată la facultăţi şi în licee. Istoria îşi recapătă suflul în această piesă interpretată excepţional de autorul său.

Detalii despre bilete și abonamente

Abonament pentru 1 lună - 49 LEI: Include 10 spectacole

Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE şi până în ultima zi calendaristică a lunii de autentificare.

Spectacolele pot fi vizionate oricând şi de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament pentru 3 luni - 89 LEI: Include 16 spectacole

Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTICARE şi până în ultima zi calendaristică a celei de-a treia luni de autentificare.

Spectacolele pot fi vizionate oricând şi de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament 12 luni - 299 LEI: Include toate spectacolele Scenei Digitale

Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE. Perioada de valabilitate se încheie după 12 luni calendaristice.

Spectacolele pot fi vizionate oricând şi de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Bilet individual - 30 LEI: Biletul individual este activat în momentul introducerii codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE în termen de 30 de zile de la momentul achiziţiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe