Newsflash
ACTUALITATE Știri

Doar 4 secretari de stat în Ministerul Sănătății, conform noului proiect de organizare

de Magdalena Tănăsescu - mai 30 2024
Doar 4 secretari de stat în Ministerul Sănătății, conform noului proiect de organizare

Potrivit unui proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, pus în consultare, instituția va fi condusă doar de 4 secretari de stat, în loc de 6 - cât sunt în prezent.

Proiectul de hotărâre prevede, totodată, și reducerea numărului de posturi din minister. În îndeplinirea atribuţiilor sale, ministrul Sănătăţii va fi ajutat de 4 secretari de stat, de un secretar general şi de 2 secretari generali adjuncţi.

În proiect se menționează, totodată, faptul că numărul maxim de posturi este de 399, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, la data intrării în vigoare a Legii nr. 296/2023, Ministerul Sănătăţii avea prevăzut în statul de funcţii 421 posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

„Având în vedere prevederile art. XV din Legea nr. 296/2023, urmează a fi desfiinţate 2 funcţii de secretar de stat şi cabinetele aferente acestora, respectiv 4 funcţii contractuale de execuţie”, se arată în nota de fundamentare.

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii este disponibilă organigrama actuală, care prevede şase posturi de secretar de stat, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe