Newsflash
Internaționale

Diminuare semnificativă a speranţei de viaţă în Italia

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 19 2021
Diminuare semnificativă a speranţei de viaţă în Italia

Speranţa de viaţă în Italia a scăzut cu aproximativ un an în 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, conform statisticilor naţionale furnizate de agenţia ISTAT.

Astfel, s-a ajuns la 82,3 ani, comparativ cu 83,2 ani în 2019. Mai mult, în nordul ţării, sever afectat de pandemie, au fost înregistrate scăderi mai mari, de peste un an și jumătate.

COVID-19 a eliminat complet creșterile înregistrate în cazul speranţei de viaţă în ultimul deceniu în nordul ţării și numai parţial în alte zone ale ţării. În plus, anul trecut au fost înregistrate mai multe decese decât în orice alt an, de la cel de-al Doilea Război Mondial și până în prezent.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe