Newsflash
Știri

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la UMF Iași

de L. Budin - feb. 26 2024
Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la UMF Iași

Primul curs, susținut de prof. univ. dr. Anca Sava, are pe 2 martie, datele următoarelor întâlniri urmând a fi comunicate ulterior.

Ca în fiecare an, cadre didactice de la disciplina de Anatomie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor ține cursuri de anatomie gratuite pentru viitorii candidați la concursul de admitere organizat de UMF Iași, pentru facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, în limita locurilor disponibile (o sută de persoane). Cei 100 de participanți sunt selectați în ordinea înscrierilor.

Locul întâlnirilor este la Institutul de Anatomie, Amfiteatrul Mare al UMF „Grigore T. Popa” din Iași, Strada Universității nr. 16, se precizează pe site-ul universității

Primul curs, ținut de prof. univ. dr. Anca Sava, va avea loc sâmbătă, 2 martie, între orele 9.00 – 11.00. Vor fi aprofundate primele două capitole ale manualului „Anatomie și fiziologie umană pentru admiterea la facultățile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș. Datele următoarelor întâlniri vor fi comunicate ulterior.

Persoanele care doresc să participe trebuie să completeze un formular. La finalul înscrierii, vor primi un e-mail de confirmare care conține ID unic de înscriere. Pentru fiecare sesiune se va completa un alt formular care se activează după finalizarea cursului anterior.

Concursul de admitere are loc la data de 21 iulie, se precizează. 

Pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei, pentru programele de studiu Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Asistență medicală generală, Bioinginerie, se va da un test grilă cu durata de trei ore. 

Disciplinele de concurs sunt următoarele: 

  • Pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară: Anatomia și fiziologia omului – obligatoriu și Chimie organică sau Fizică – la alegere
  • Pentru programul de studiu Farmacie: Chimie organică – obligatoriu și Biologie vegetală sau Anatomia și fiziologia omului – la alegere.
  • Pentru programul de studiu Asistență Medicală Generală: la alegere între Anatomia și fiziologia omului sau Chimie organică.
  • Pentru programul de studiu Bioinginerie, la alegere între: Matematică sau Anatomia și fiziologia omului.

Selecția pe bază de dosare se face pentru disciplinele Nutriție și dietetică, Tehnică dentară, Asistență de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Audiologie și protezare auditivă, Asistență de Farmacie, Radiologie și Imagistică. 

Criteriile luate în calcul la selecția pe bază de dosare, pentru programele de studii cu 180 de credite, sunt media notelor de la bacalaureat și media multianuală a anilor de liceu. Nota finală este media aritmetică a celor două medii. Condiția minimă obligatorie este promovarea bacalaureatului.

Pentru mai multe informații, doritorii pot consulta metodologia, se mai arată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe