Newsflash
Știri

Craiova: 700 de farmaciști participă la Simpozionul Pharma-med 2023

de L. Budin - mai 24 2023
Craiova: 700 de farmaciști participă la Simpozionul Pharma-med 2023

Deschiderea oficială are loc în Aula Magna, pe 25 mai, de la ora 14.00, în prezența rectorului UMF din Craiova, prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, și a președintelui Colegiului Farmaciștilor Filiala Dolj, Nicușor Duțu.

În perioada 25-27 mai 2023, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova are loc Simpozionul Pharma-med 2023, se arată într-un comunicat.

Aflat la a doua ediție în format hibrid, evenimentul se bucură anul acesta de participarea a aproximativ 700 de farmaciști din toată țara. Printre cei 20 de speakeri se numără profesori din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și directorul Direcției de Inspecție de Bună Practică de Distribuție al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Simona Manole, se arată într-un comunicat. 

Exercitarea profesiei de farmacist la nivel global este într-o evoluție constantă și România s-a aliniat schimbărilor privind serviciile farmaceutice oferite într-o farmacie comunitară. De pildă, anul trecut, Ministerul Sănătății din României a aprobat organizarea și funcționarea unui program pilot de vaccinare a populației împotriva gripei sezoniere la nivelul farmaciilor comunitare”, se precizează.

În cadrul simpozionului va fi prezentată procedura de bună practică farmaceutică a acestui nou serviciu, precum și felul în care s-a desfășurat până în acest moment acest nou program în România. 

O altă noutate pe care o aduce ediția de anul acesta este workshopul „Aderența terapeutică în practica farmaceutică”, în care, prin intermediul jocului de rol farmacist-pacient, farmaciștii vor învăța tehnici noi de management al terapiei medicamentoase.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe