Newsflash
Imagine campanie proprie
ACTUALITATE Știri

Continuă digitalizarea spitalelor Capitalei

de Florentina Ionescu - aug. 1 2023
Continuă digitalizarea spitalelor Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat nouă proiecte de investiţii în infrastructura digitală a spitalelor municipalităţii, în vederea finanţării prin PNRR.

Digitalizarea activităţii spitalelor vizează achiziţii de componente hardware, modernizarea reţelelor de calculatoare, digitalizarea fluxurilor de documente, realizarea de baze de date sigure, platforme integrate pentru creşterea adresabilităţii, se arată într-un comunicat de presă preluat de site-ul AGERPRES

Valoarea totală a proiectelor este de aproape 51 milioane de lei. 

Este vorba despre următoarele proiecte: 

- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” – „Modernizarea infrastructurii digitale”;

- Spitalul Clinic „Dr.Ion Cantacuzino„ – „Modernizarea reţelei de calculatoare, asigurarea cerinţelor de securitate necesare funcţionării corespunzătoare a aplicaţiilor clinice şi non clinice şi digitalizarea fluxurilor de documente”;

- Spitalul Clinic Colentina – „Digitalizarea fluxurilor interne de documente şi a modalităţii de interacţiune cu terţii”;

- Spitalul Clinic Filantropia – „Digitalizarea activităţii”;

- Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor – „Implementarea unei platforme informatice integrate pentru creşterea adresabilităţii şi interoperabilităţii”; 

- Spitalul Clinic de Copii „Doctor Victor Gomoiu” – „Îmbunătăţirea infrastructurii digitale”; 

- Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” – „Creşterea nivelului de digitalizare”;

- Spitalul Clinic „Sfânta Maria” – „Sistem integrat de guvernanţă a datelor”;

- Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri „Sf.Stelian” – „Îmbunătăţirea activităţii specifice medicale a spitalului prin implementarea unei platforme securizate de creştere a siguranţei pacientului şi a unei platforme pentru managementul fluxului de documente”.

Cele nouă spitale pentru care au fost aprobate proiectele de hotărâre pentru digitalizare fac parte din cele 19 unităţi aflate în subordinea ASSMB, instituţie aflată în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, se precizează în comunicat. 

Până acum, ASSMB a mai obţinut următoarele finanţări prin PNRR: un proiect pentru componenta „Infrastructură spitalicească nouă” (în valoare de 51 milioane lei), șase proiecte pentru componenta „Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie” (în valoare de 24 milioane lei) şi cinci proiecte pentru componenta „Reducerea riscului de infecţii nosocomiale” (în valoare de 46 milioane lei). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe