Newsflash
Industria farmaceutică

Consiliul Concurenței: Sensiblu preia 23 de farmacii Optifarm

de Florentina Ionescu - nov. 5 2021
Consiliul Concurenței: Sensiblu preia 23 de farmacii Optifarm

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor farmacii Optifarm de către Sensiblu SRL.

Astăzi, Consiliul Concurenţei a transmis că a autorizat tranzacţia prin care Sensiblu SRL intenționează să preia 23 de farmacii Optifarm. 

retete electronice farmacii din Romania

Sensiblu SRL este o companie activă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care domeniul medical, serviciile bancare, investițiile imobiliare, industria divertismentului, etc.

În ceea ce privește domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, în timp ce pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de Consiliul Concurenţei.

Cele 23 de farmacii Optimarm sunt localizate în județele Gorj, Hunedoara și în Municipiul București, 19 dintre acestea se află în mediul urban, iar patru în mediul rural, arată sursa citată.

„Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, a explicat biroul de presă al Consiliului Concurenței.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe