Newsflash
REUNIUNI

Congresul Societăţii Române de Hipertensiune Arterială are loc în perioada 19-21 noiembrie

de Florentina Ionescu - nov. 11 2020
Congresul Societăţii Române de Hipertensiune Arterială are loc în perioada 19-21 noiembrie

Cea de-a VI-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Hipertensiune Arterială se va desfăşura anul acesta între 19 și 21 noiembrie, în premieră în mediul online, anunță organizatorii.

Această este o manifestare științifică pe care Societatea Română de Hipertensiune Arterială o organizează la fiecare 2 ani, începand cu 2012. 

congresul societatii romane de hipertensiune arteriala

„Dorim ca temele pe care le-am inclus în programul acestei manifestări să reprezinte un suport cât mai util pentru activitatea clinică a medicilor implicați în îngrijirea pacienților cu hipertensiune arterială. Ne vor onora cu prezența la această manifestare 6 invitați din străinătate – în calitate de reprezentanți ai Societății Europene și ai Societății Internaționale de Hipertensiune Arterială și peste 30 de lectori din țară”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Într-o perioadă în care se discută atât de mult despre condițiile care ne fac mai vulnerabili în fața bolii, congresul va fi deschis cu o sesiune dedicată relației dintre stilul de viață și controlul hipertensiunii arteriale.

În sesiunea comună a Societății Române de Hipertensiune Arterială cu Societatea Europeană de Hipertensiune Arterială se va aborda un subiect arzător în contextul actualei pandemii: relația dintre hipertensiunea arterială și infecția cu SARS-CoV-2.

O secțiune aparte a fost alocată hipertensiunii arteriale și afectării neuropsihice în cadrul căreia se vor aborda subiecte mai puțin dezbătute până în prezent, precum relația dintre hipertensiunea arterială și stres sau managementul pacientului hipertensiv cu hipotensiune arterială.

Alte sesiuni vizează hipertensiunea arterială secundară, forme clinice particulare de hipertensiune arterială cum este cea din boala neoplazică, hipertensiunea arterială și tulburările metabolice sau complicațiile cardiace ale hipertensiunii arteriale.

Detalii despre înscriere la această ediţie

Organizatorii anunță că înscrierea este gratuită, iar persoanele interesate sunt rugate ca în formularul de înregistrare să încarce la dovadă o fotografie/scanare a certificatului de liberă practică sau, după caz, a legitimaţiei de student/talon de pensie.

Această manifestare științifică este creditată cu 10 credite de EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Coordonatorii ştiinţifici ai Congresului Societăţii Române de Hipertensiune Arterială sunt: prof. dr. Doina Dimulescu, conf. dr. Roxana Oana Darabont, prof. dr. Maria Dorobanţu.

Mai multe detalii pe www.societate-hipertensiune.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe