Newsflash
Evenimente Știri

Congresul Național de Radiologie și Imagistică Medicală începe la Craiova

de L. Budin - sept. 20 2023
Congresul Național de Radiologie și Imagistică Medicală începe la Craiova

După 20 de ani, se reunesc la Craiova specialiști în domeniul radiologiei și imagisticii din toate centrele universitare din România și din Europa.

Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România (SRIMR), în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, organizează Congresul Național de Radiologie și Imagistică Medicală din România. Evenimentul se va desfășura în perioada 21-24 septembrie 2023, la UMF și la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. 

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 22 septembrie 2023, ora 18.30, se arată într-un comunicat. Compania Siemens Healthineers se alătură ediției de anul acesta în calitate de partener strategic. 

După mai bine de 20 de ani, se vor reuni la Craiova specialiști în domeniul radiologiei și imagisticii din toate centrele universitare din România și din întreaga Europa: participă, din partea Societății Europene de Radiologie (ESR), prof. dr. Adrian Brady (Chair of the ESR Board of Directors, Irlanda), prof dr. Valerie Vilgrain (ESOR – European School of Radiology chairpairson, Franța), prof. dr. Christian Loewe (National Societies Committee Chairperson, Austria),  prof. dr. Emanuele Neri (Quality, Safety and Standards Committee Chairperson, Italia), prof. dr. Laura Oleaga (EDiR - Diploma europeană de radiologie, Spania), Peter Baierl (Executive Director ESR). 

Din partea societăților de radiologie europene vor fi prezenți prof. dr. Marc Hermier (Societatea Franceză de Radiologie), prof. dr. Andrzej Cieszanowsk (președinte Societatea Poloneză de Radiologie, Polonia), dr. Ferdinand Bauer (Germania), prof. dr. Yacov Sosna (președinte Societatea de Radiologie din Israel), prof. dr. Marga Semion (președinte Societatea de Radiologie din Republica Moldova).

O noutate anul acesta este cursul precongres Esor Visiting Professorship Programme (Course on Advanced MR of the Abdomen), realizat cu ajutorul Societății Europene de Radiologie. 

Dintre activitățile congresului se amintesc: Radiology ESR Experts, la care vor participa inclusiv membri din comitetul director al ESR, Sesiune EDIR (Diploma Europeană în Radiologie), Escape Room, cu teme de imagistică medicală, cu premii pentru medicii rezidenți și tinerii specialiști - pentru care vor fi prezenți în organizare reprezentați ai ESR și Young Radiologists.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe