Newsflash
Diverse

Noi frontiere în pneumologie

Noi frontiere  în pneumologie
Recent, la Poiana Brașov, a avut loc al 25-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie (SRP), care a reunit 1.200 de participanţi și peste 30 de lectori internaţionali. Manifestarea a dezbătut o temă unică, emblematică, în premieră pentru un congres medical românesc – „Plămânul și calitatea aerului, o nouă frontieră”.
    Congresul a debutat cu proiecţii de materiale video care au marcat progresele SRP legate de viziunea, perspectivele și responsabilităţile acestei asociaţii faţă de pacienţi, membrii săi și sănătatea naţiunii. Extinderea parteneriatului cu alte societăţi profesionale din România a reprezentat o altă noutate a Congresului. Menţionez aici Societatea de Alergologie, de Medicina Muncii, Cardiologie, Nefrologie, Chirurgie Toracică, Medicină Internă, Asociaţia de Medicină de Urgenţă și Dezastre, Academia de Știinţe Medicale etc. Nu au lipsit nici simpozioanele comune cu Societatea Europeană de Pneumologie, cu Societatea de Pneumologie de Limbă Franceză și cu asociaţia APPEN a medicilor liberali din Franţa.
    În partea știinţifică s-a tras un semnal de alarmă din partea unei asociaţii profesionale legat de poluare și pericolele sale pentru sănătatea unei naţiuni. În simpozioane precum „Poluanţii inhalatori de la expunere la boală”, „Plămânul și calitatea aerului”, „Calitatea aerului și aderenţa la tratament – implicaţii respiratorii și cardiovasculare”, fiecare grup de lucru și-a adus contribuţia la partea știinţifică, creând o densitate remarcabilă zilelor de congres. Sesiunile de tuberculoză, de pneumopatii interstiţiale difuze, cazurile clinice interactive s-au dovedit a fi de mare interes. Asistenţa medicală a participat în sesiuni special alocate, existând o masă rotundă cu asociaţiile de pacienţi, din care s-a materializat un comunicat comun care poate încuraja pe viitor aceste parteneriate ale SRP cu reprezentanţii pacienţilor.
    Succesul acestei manifestări a fost generat de calitatea prezentatorilor, de ofertele generoase știinţifice și de interesul nedisimulat al participanţilor. Sprijinul și sponsorizările companiilor farmaceutice au permis ca ștacheta tehnică de asistare a vorbitorilor să se situeze la un nivel înalt, iar aprecierile invitaţilor străini pentru nivelul știinţific a fost o recunoaștere a efortului intens depus de organizatori.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe