Newsflash
ACTUALITATE Știri

Concursuri pentru posturile vacante din Sănătate – noutăți

de Magdalena Tănăsescu - ian. 5 2024
Concursuri pentru posturile vacante din Sănătate – noutăți

Memorandumurile privind concursurile pentru posturile vacante din sănătate ar putea fi aprobate săptămâna viitoare, a anunţat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Potrivit oficialului, este vorba de memorandumurile iniţiate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării. 

 

„Aceste memorandumuri cred că vor fi aprobate săptămâna viitoare şi este foarte bine că este aşa pentru că scoaterea acestor posturi la concurs coincide şi cu acordarea titlului de medic specialist pentru numeroşi medici tineri care au terminat rezidenţiatul”, a afirmat Rafila, preluat de Agerpres.

Ministrul a precizat că în 2023 au fost luate o serie de măsuri care au limitat angajările în sectorul public, nu neapărat în sănătate. 

 

„Există două categorii de spitale: spitale care se află în subordinea Ministerului Sănătăţii, pentru care noi am făcut memorandumuri pentru scoaterea posturilor la concurs - am făcut anul trecut trei memorandumuri, unul dintre ele a fost aprobat şi au fost scoase circa 1.500 - 2.000 de posturi la concurs, şi spitale din subordinea autorităţilor locale”, a subliniat Rafila. 

El a menționat că prin memorandum fiecare unitate sanitară ar putea să organizeze concurs pentru ocuparea posturilor vacante de medic sau de asistent medical.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe