Newsflash
Știri

Comunitatea academică aduce un ultim omagiu conf. dr. Gabriel Traian Scridon

de L. Budin - feb. 13 2024
Comunitatea academică aduce un ultim omagiu conf. dr. Gabriel Traian Scridon

Conf. dr. Gabriel Traian Scridon s-a numărat printre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România și a fost unul dintre fondatorii actualului Institut al Inimii Cluj-Napoca.

La trecerea în veşnicie a conferențiar dr. Gabriel Traian Scridon, comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca își exprimă omagiul şi recunoştinţa pentru o viaţă pusă în slujba cunoaşterii şi a respectului pentru valoare, se arată pe site-ul universității

Medic primar chirurgie generală și  chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale, conferențiar universitar cu numeroase cursuri de specialitate în străinatate (Lyon-Franța, Columbia, Carolina de Sud - SUA), a fost printre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România și unul dintre fondatorii actualului Institut al  Inimii Cluj-Napoca.

A fost șeful secției de chirurgie cardiovasculară între anii 2010-2017 și șeful Catedrei de chirurgie cardiovasculară a universității clujene.

A fost un coleg, un om și un medic adevărat, cu o viață pusă în slujba pacienților săi. A fost  mentorul a nenumărați chirurgi cardiovasculari, care îl vor păstra veșnic în sufletele lor pentru profesionalism, umanism, prietene și dăruire. Domnul conferențiar va rămâne, în memoria noastră, un spirit profund, pentru care principiile sunt cele pe care se poate clădi o carieră valoroasă. Transmitem sincere condoleanțe familiei și aducem un pios omagiu celui dispărut. Dumnezeu să îl odihnească!”, se mai arată pe site-ul UMF „Iuliu Hațieganu”.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe