Newsflash
Știri

Colita ulcerativă, monitorizată ecografic

de Dr. Mădălina Badea - ian. 24 2020
Colita ulcerativă, monitorizată ecografic

Ecografia intestinală este o metodă noninvazivă utilă pentru monitorizarea evoluției colitei ulcerative și posibil a răspunsului la tratament.

Ecografia intestinală este o metodă noninvazivă utilă pentru monitorizarea evoluției colitei ulcerative și posibil a răspunsului la tratament, precizează cercetătorii germani într-o lucrare publicată în revista Gut. Ei au realizat un studiu observațional prospectiv ce a inclus 253 de pacienți cu colită ulcerativă, aflați în tratament cu aminosalicilați, corticosteroizi, imunosupresoare clasice sau cu terapie biologică.

Prin urmărirea periodică a pacienților, medicii au observat că grosimea peretelui colonului descendent sau a sigmoidului, măsurată ecografic, a scăzut semnificativ pe parcursul perioadei de urmărire. A existat o corelație importantă între normalizarea grosimii peretelui intestinal și răspunsul clinic favorabil la 90,5% dintre pacienți. Aceste rezultate reprezintă un punct de plecare pentru studii ulterioare care ar putea evalua rolul ecografiei intestinale în prezicerea răspunsului la tratament pe termen scurt și lung, respectiv al prognosticului acestor pacienți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe