Newsflash
Știri

CNAS: grupuri de lucru pentru reglementări privind asigurările sociale de sănătate

de L. Budin - feb. 26 2024
CNAS: grupuri de lucru pentru reglementări privind asigurările sociale de sănătate

În perioada imediat următoare vor avea loc și întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, arată reprezentanții CNAS.

CNAS a constituit grupuri tehnice de lucru cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale prevăzute de Legea nr. 95/2006 ca negociatori în procesul de elaborare a Contractului-cadru și a normelor metodologice de aplicare a acestuia, respectiv Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Stomatologi din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor. 

Scopul acestor grupuri este dialogul în vederea optimizării prevederilor actelor normative din domeniul asigurărilor sociale de sănătate, având ca țintă finală îmbunătățirea accesului asiguraților la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, se arată într-un comunicat.

Astfel, din data de 15 februarie 2024, au avut loc întâlniri cu Colegiul Medicilor din România (pentru segmentele asistență medicală primară și asistență medicală ambulatorie de specialitate), Colegiul Medicilor Stomatologi din România și Colegiul Farmaciştilor din România, iar în perioada imediat următoare întâlnirile vor continua cu reprezentanți ai Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România și ai Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, precum și ai Colegiului Medicilor din România (pentru segmentul asistență medicală spitalicească)

Totodată, întrucât nu doar profesioniștii din domeniul medical ci și beneficiarii finali ai actului de sănătate trebuie să-și poată exprima opiniile și propunerile pe tema menționată, tot în perioada imediat următoare vor avea loc și întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

Echipa de conducere a CNAS este deschisă la propuneri concrete de rezolvare a problemelor sistemului de asigurări sociale de sănătate, fiind însă recomandabilă și evaluarea impactului financiar al respectivelor propuneri. Calea dialogului este singura care poate asigura stabilitate și echilibru în sistemul medical, iar în centrul dialogului trebuie să se afle accesul pacienților din România la îngrijiri medicale”, a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

Furnizorii de servicii medicale și medicamente aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate care doresc să participe la întâlnirile menționate, ce vor avea loc periodic (lunar), pot contacta în acest scop asociația profesională corespunzătoare, respectiv CMR, CFR, CMSR.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe