Newsflash
Știri

Cine sunt câștigătorii Hackathon4Health 2022

de L. Budin - nov. 4 2022
Cine sunt câștigătorii Hackathon4Health 2022

A șasea ediție a competiției a reunit reprezentanți ai autorităților și ai mediului academic, profesioniști în domeniul sănătății, experți din diferite sectoare de business.

Hackathon4Health 2022, o inițiativă a companiei Johnson & Johnson România, a avut loc în perioada 28-30 octombrie, având alături ca parteneri de implementare Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD), prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH), și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB). Este a treia ediție dezvoltată împreună, ca urmare a Acordului de Parteneriat academic-privat în domeniul digitalizării și inovației semnat în anul 2020, se arată într-un comunicat. 

Hackathon4Health-win

Evenimentul a avut loc în format hibrid, în București, cu participarea fizică și online, prin intermediul platformei hackathon4health.ro

Partenerii strategici au fost și anul acesta Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Camera de Comerț Americană în România (AmCham România), se arată într-un comunicat.

Ajuns la cea de-a 6-a ediție, Hackathon4Health este recunoscut în rândul studenților și profesioniștilor din domeniul medical, tehnologiei și inovației deopotrivă și are obiectivul de a accelera progresul digital în sănătate și inovația prin dezvoltarea soluțiilor digitale inovatoare, precum și a unei platforme de colaborare care să contribuie la transformarea digitală în sănătate în România”, se subliniază în document.

Hackathon4Health 2022 a reunit reprezentanți ai autorităților, profesioniști în domeniul sănătății, experți din diferite sectoare de business și reprezentanți ai mediului academic, de afaceri, precum și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, studenți la Medicină, Politehnică, precum și alte specializări, alături de echipele participante ce au dezvoltat soluții digitale inovatoare în decursul celor 48 de ore de hackathon.

La ediția de anul acesta au participat 13 echipe, atât în cadrul evenimentului fizic, cât și online.

Membrii juriului Hackathon4Health 2022 care au stabilit echipele câștigătoare au fost: conf. dr. Diana Loreta Păun - consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială a României, Georgiana Coșoveanu - Senior Manager, Governmental & Corporate Affairs, Johnson & Johnson România, dr. Wargha Enayati - fondator Enayati Medical City și Cleverage Venture Capital, dr. Ștefan Busnatu - prodecan, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Coordonator al Centrului de Inovație și e-Health – UMFCD și Daniel Rosner - șef de lucrări, Universitatea Politehnică din București, Progam Manager Innovation Labs.

Cele trei echipe câștigătoare sunt următoarele:

  • TeleGeneration:Telemonitorizarea tensiunii arteriale a pacientelor ce dezvoltă patologii hipertensive asociate sarcinii și urmărirea acestora în postpartum;
  • RAAD Tech: Aplicație pentru pacienți bazată pe algoritmi de Machine Learning care digitalizează, centralizează, interpretează și sumarizează informațiile regăsite în documentele medicale, eficientizând comunicarea cu medicul și scurtând timpul de diagnostic;
  • AIMinded: Accelererarea tratamentului cancerului prin automatizarea analizei imaginilor în clinicile de radioterapie, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Am fost încă o dată onorați de prezența participanților, mentorilor și membrilor juriului la acest eveniment. Le mulțumim că au răspuns invitației noastre de a participa la Hackathon4Health 2022 și de a contribui la evoluția sistemului de sănătate din România. Contribuția dumneavoastră în timpul Hackathon4Health, entuziasmul și inspirația au fost foarte apreciate. Toate proiectele pe care le-am văzut au un potențial imens de succes și un obiectiv comun, pentru beneficiul pacienților din România”, a declarat Christian Rodseth, Managing Director Janssen Grecia, Polonia și România.

Proiectele și echipele câștigătoare au fost selectate în baza următoarelor criterii:

  • Calificare profesională și aptitudini tehnice;
  • Ideea de proiect transmisă odată cu aplicația și corelarea cu temele stabilite;
  • Interesul pentru domeniul e-health și/sau al sănătății.

Tinerii noștri sunt cei care pot aduce schimbări în bine. Iar această schimbare în bine se va vedea în tehnologizarea sistemelor, în creșterea ariei cercetării științifice medicale și în sprijinirea pacienților cu platforme actuale și practice pentru a crește calitatea actului medical. Țin să mulțumesc în mod deosebit companiei Johnson & Johnson, care a inițiat acest demers și îl implementam anual împreună, contribuind astfel, în mod concret, la dezvoltarea ecosistemului digital în domeniul sănătății, în România”, a spus rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. dr. Viorel Jinga.

Fiecare echipă câștigătoare va primi din partea Johnson & Johnson România o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari, pentru dezvoltarea și implementarea proiectului. De asemenea, în cele șase luni după încheierea Hackathonului, echipele vor beneficia de sprijin și mentorat în implementarea proiectului lor atât din partea Johnson & Johnson, cât și din partea UMFCD, prin intermediul Centrului de Inovație și e-Health și Societății Studenților în Medicină din București.

FDA a autorizat un medicament împotriva insuficienţei cardiace

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe