Newsflash
Internaționale

Cel mai rapid și ieftin test pentru a detecta icterul la sugari

de Florentina Ionescu - iun. 25 2021
Cel mai rapid și ieftin test pentru a detecta icterul la sugari

Un test rapid și foarte ieftin, care poate detecta icterul la nou născuți este pe cale de a fi validat și comercializat, iar în curând ar putea fi distribuit clinicienilor din întreaga lume.

Această soluție, care este dezvoltată de Facultatea de Inginerie a Universității Monash, Institutul Monash de Inginerie Medicală și de Monash Health, ar putea fi comercializată pentru diagnosticul „point-of-care” (în testarea punctului de îngrijire) al icterului la nou născuți, atât în spital, cât și acasă. 

bebelus spital icter test rapid

Cercetătorii de la Monash, conduși de profesorul  Wei Shen și de dr. Weirui Tan de la Departmentul de Inginerie Chimică, au dezvoltat un test pe bază de hârtie pentru a depista valorile bilirubinei, care oferă rezultatele în mai puțin de 10 minute și care costă aproximativ 60 cenți bucata.

Volumul mic de mostre și de reactivi necesari și un un kit simplu ar putea să însemne că, într-o bună zi, bebelușii din zonele îndepărtate și cei din țările sărace ar putea fi testați pentru nivelurile bilirubinei cu mai multă ușurință, ar putea fi monitorizați mai ușor și ar putea primi tratamentul necesar.

Folosirea acestui dispozitiv ar putea să ridice o parte din presiunea exercitată asupra resurselor spitalelor din marile orașe, inclusiv presiunea în ceea ce privește numărul mic de paturi din spitale.

Metoda aceasta care a fost dezvoltată de echipa de cercetători folosește o hârtie specială, cu o anumită sensibilitate, și implică aplicarea directă a sângelui pe această hârtie, care este capabilă să separe plasma de restul sângelui și să măsoare bilirubina printr-o metodă de analiză colorimetrică, scrie medicalxpress.com.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe