Newsflash
Cultură

Cel mai nou sezon din serialul „Camera de gardă” se termină pe 20 iunie

de Redacția Viața Medicală - iun. 8 2023
Cel mai nou sezon din serialul „Camera de gardă” se termină pe  20 iunie

Sezonul opt din îndrăgitul serial „Camera de gardă”, difuzat în fiecare marți pe programul TV DIVA!, se termină pe 20 iunie.

Fanii poveștilor medicale au parte, în fiecare marți (de la ora 21:00), la DIVA, de cazuri noi, în atmosfera intensă din Centrul Medical Gaffney (din Chicago). Aici lucrează medicii din „Camera de gardă” („Chicago Med”), serial al cărui cel mai nou sezon ajunge la final pe 20 iunie. Seria a opta a avut 18 episoade, s-a terminat recent în SUA și a fost una intensă pentru medicii din echipa de la Gaffney. 

 

În noile episoade, aceștia au parte de cazuri dificile și variate, cauzate de accidente auto și de metrou sau de boli ca schizofrenia. Pe plan personal, doctorul Ethan Choi (Brian Tee) și asistenta April (Yaya DaCosta) se căsătoresc, iar apoi își dau demisia, pentru a-și înființa propriul cabinet medical. Astfel, Tee a părăsit și el serialul, la fel ca DaCosta. Iar Sharon Goodwin (S. Epatha Merkerson) se luptă din răsputeri să îl împiedice pe Jack Dayton (Sasha Roiz) să transforme spitalul într-unul privat.

 

„Camera de gardă” face parte din franciza centrată pe diferitele servicii publice din orașul Chicago, creată de Dick Wolf (celebru pentru „Lege și ordine”), alături de „Pompierii din Chicago” (2012-prezent), „Chicago P.D.” (2014-prezent) și „Chicago Justice” (2017). 

Serialul va continua cu sezonul 9, în SUA, în perioada 2023-2024, alături de „Pompierii din Chicago”, „Chicago P.D.”. Toate cele trei producții marca Dick Wolf au avut peste 50 de milioane de telespectatori în sezonul 2022-2023, în State, deci – aviz fanilor – nu se vor termina prea curând. 

 

Mai ales că poveștile TV cu doctori au o istorie lungă și solidă. Serialele medicale au apărut în 1951 în SUA, odată cu lansarea City Hospital, care se baza pe rețeta devenită (între timp) clasică: povești episodice despre viețile personale și profesionale ale unor doctori. Astăzi, genul include titluri longevive, îndrăgite de fani și de critici, care au strâns Premii Emmy, BAFTA și Globuri de Aur, ca: „M.A.S.H.” (1972-1983), „Spitalul de urgență” (1994-2009), „Dr. House” (2004-2012), „Anatomia lui Grey” (2005-prezent) și „Camera de gardă” (2015-prezent).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe