Newsflash
Știri

Caravana Screening TB România se află în această perioadă în județele Mureș și Călărași

de Florentina Ionescu - apr. 5 2023
Caravana Screening TB România se află în această perioadă în județele Mureș și Călărași

Din 3 aprilie, caravana Screening TB, coordonată de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a început activitatea în județul Călărași.

Astfel, 16 comune din Călărași vor beneficia de servicii medicale de radiologie gratuite.

Anunțul acestei campanii a fost făcut de către coordonatorii proiectului, împreună cu DSP Călărași și reprezentanții autorităților locale și județene, se arată pe pagina de Facebook Screening TB Romania. 

screening TB calarasi

Tot în aceste zile are loc o caravană de screening pentru tuberculoză (TB) în județul Mureș. Saschiz este prima comună din județul Mureș unde începând de luni, 3 aprilie, caravana Screening TB coordonată de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a început activitatea. 

screening TB mures

Timp de trei zile screeningul pentru TB se efectuează la la Albești, iar vinerea aceasta echipa se mută la Nadeș.

Serviciile radiologice gratuite pentru sănătatea plămânilor și depistarea tuberculozei sunt sprijinite de autoritățile județene de la nivelul Prefecturii, DSP Mureș, la autoritățile locale și rețeaua de asistenți medicali sanitari, mediatori sanitari și Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, se mai arată pe pagina de Facebook Screening TB Romania.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe