Newsflash
Știri

Campanie: toleranţă zero faţă de comercializarea produselor cu nicotină către minori

de L. Budin - aug. 10 2023
Campanie: toleranţă zero faţă de comercializarea produselor cu nicotină către minori

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pune la dispoziţie un număr de telefon, pentru ca oricine să poată sesiza încălcarea legii.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) lansează campania anuală Alege Asumat un Comportament Comercial Curat – cu mesaje de toleranţă zero privind comercializarea produselor cu nicotină către minori în 32.000 de magazine din România, informează Agerpres.

Din 2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a alăturat unei campanii de prevenire şi pune la dispoziţia consumatorilor numărul de contact 021/9551 - Telefonul consumatorilor, pentru ca oricine să poată sesiza încălcarea legii.

Dacă timpul ar fi la îndemâna noastră şi ar putea fi dat înainte şi înapoi, atunci cu siguranţă unul dintre lucrurile pe care le-aş elimina din viaţa mea ar fi fumatul. În noua eră a maşinilor electrice, să scoţi fum pare total demodat. Dacă vă doriţi să faceţi ceva spectaculos, alegeţi ceva constructiv, nu un viciu”, a subliniat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe