Newsflash
Știri

Campanie de informare privind bolile cu transmitere sexuală, derulată de FASFR

de Dorina Novac - nov. 14 2022
Campanie de informare privind bolile cu transmitere sexuală, derulată de FASFR

FASFR va derula, până la 27 noiembrie, campania națională de sănătate publică, BTStop, pentru a îmbunătății cunoștințele studenților farmaciști, și nu numai, cu privire la bolile cu transmitere sexuală.

BTS este denumirea generică pentru infecțiile transmise prin contact sexual neprotejat.

Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) își dorește, prin intermediul Campaniei Naționale BTStop, să crească nivelul de conștientizare asupra bolilor ce pot fi cauza unui contact sexual neprotejat.

BTStop

Campania se desfășoară în mediul online, cât și în format fizic, în cele 7 centre universitare din România: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Târgu-Mureș, Timișoara, dar și în Chișinău.

Citește și: Iaşi: S-a dublat numărul pacienţilor diagnosticaţi cu HIV-SIDA

„În mediul online, campania se va desfășura prin publicarea materialelor informative ce au ca scop educarea studenților farmaciști, și nu numai, asupra tipurilor de boli cu transmitere sexuală, incidența, prevenția și tratamentul lor, atât pe pagina de Facebook a Federației, cât și pe ce de Instagram. Totodată, vom disemina și un chestionar care vizează gradul de cunoaștere al publicului țintă în ceea ce privește bolile cu transmitere sexuală”, se arată într-un comunicat.

Chestionarul poate fi accesat AICI.

Activitățile desfășurate în cele șapte centre universitare din țară și unul din Republica Moldova vizează distribuirea de flyere informative în farmacii și spații publice, pentru a ajunge la un public țintă cât mai divers, iar activitățile ce urmează să fie desfășurate în licee au ca scop creșterea unor generații cât mai pregătite din punct de vedere informațional.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe