Newsflash
Știri

Beatrice Mahler: „Sper că voi trata pacientul cu boală pulmonară într-un spital nou”

de Florentina Ionescu - nov. 1 2021
Beatrice Mahler: „Sper că voi trata pacientul cu boală pulmonară într-un spital nou”

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a transmis în acest weekend un mesaj cu ocazia împlinirii a șase ani de la incendiul petrecut în clubul Colectiv din Capitală.

În mesajul său, transmis cu ocazia a 6 ani de la COLECTIV, medicul Beatrice Mahler a subliniat că în acest interval de timp care s-a scurs de la tragedia petrecută în clubul din Capitală, „condițiile din spitale sunt borne care sugerează respectul statului față de pacient și medic. 

Beatrice Mahler-Boca

„Zeci de ani de subfinanțare a sistemului de sănătate românesc. Alți zeci de ani în care personalul medical a ales străinătatea că soluție disperată  față de un sistem care nu oferea  nici salarii, nici condiții și nici respect. Azi avem salarii, dar condițiile din spitale sunt borne care sugerează respectul statului față de pacient și medic”, a scris Beatrice Mahler pe pagina sa oficială, de pe o rețea socială.

Totodată, managerul Institutului „M. Nasta” a amintit că eforturile sale de a accesa finanțare nu au fost încununate de succes. 

„La Marius Nasta infrastructura este veche, cu circuite dificil de asigurat și nevoi importante de investiții... Ca manager recunosc că eforturile de accesare a  finanțării până în acest moment nu au fost încununate de succes, deși sunt teancuri de documente, proiecte, cereri....fără răspuns. Și pentru că speranța moare ultima... Ca medic sper că voi trata pacientul cu boală pulmonară într-un spital NOU, în ROMÂNIA”, a conchis Beatrice Mahler.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe